Hoe en wat van fair trade belicht tijdens Verdiepingsmaaltijd 11 juni

Op donderdag 11 juni is weer de maandelijkse Verdiepingsmaaltijd: een smakelijk vegetarisch diner. De locatie is als vanouds weer De Verdieping (Sint-Annastraat 20 in Tilburg). Zoals altijd streven we ernaar dat de ingrediënten op deze maaltijd voldoen aan minstens één van de volgende vier criteria: van het seizoen, uit de eigen regio, fair trade of biologisch.

Een van die vier aspecten, fair trade, staat ditmaal centraal in het programmaonderdeel ’tussen de soep en de aardappels’. Wat is dat nu precies: fair trade? Waaraan herken je fairtradeproducten, en waar vind je ze? Welke voordelen heeft fair trade voor de producenten? En hoe weet je als consument nog of je het goed doet in het groeiende woud van keurmerken? Jan Vugts van Bureau Ver(?)antwoord zal hierover kort een uitleg geven.

Bij de Verdiepingsmaaltijd van 11 juni is de inloop vanaf 18.00 uur. Om 18.30 uur wordt de maaltijd geserveerd. Kosten per persoon € 8,-; kinderen tot en met 12 jaar € 3,-.

Reserveren kun je tot en met dinsdag 9 juni via mailadres verdiepingsmaaltijd@gmail.com.

Zie ook: Facebook/verdiepingsmaaltijd.